Alimente recomandate pe care să le consumi zilnic pentru a nu te constipa

Constipaţia afectează din ce în ce mai multe persoane, atât copii, cât şi adulţi şi persoane vârstnice. Cauzele constipaţiei sunt multiple. Pe lângă anumite afecţiuni care pot influenţa activitatea intestinală, există şi o serie de contexte care pot influenţa digestia. Una din cauza instalării constipaţiei, este alimentaţia dezechilibrată sau bogată în alimente care au capacitatea de a încetini tranzitul intestinal.
Astfel, acordând puţină atenţie alimentaţiei, se pot introduce în meniul zilnic, alimente care au rolul de a ajuta digestia şi de a echilibra activitatea intestinală.

Alimente recomandate

Picture 1 of 4

Iaurtul
Iaurtul este un aliment care nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic, fiind indicat în combaterea constipaţiei. Consumul de iaurt va susţine digestia şi va interveni asupra problemelor la nivelul intestinelor. Iaurtul asigură un tranzit intestinal bun, acţionând asupra substanţelor cu potenţial toxic din procesul de digestie, fapt care conduce la instalarea constipaţiei.
Iaurtul se poate consuma în multe feluri. Fie simplu sau cu fructe, consumat dimineaţa pe stomacul gol sau gustare peste zi, iaurtul poate contribui semnificativ la combaterea constipaţiei.

CONTINUARE – Alimente recomandate pe care să le consumi zilnic pentru a nu te constipa

Pages: 1 2 3 4 5

Ai ceva de adăugat?...

*