Diagnosticarea constipaţiei

Investigaţii
Pentru stabilirea corectă a diagnosticului, medicul va apela şi la o serie de investigaţii care au rolul de a depista cauzele care pot fi răspunzătoare de aceste întârzieri intestinale.
Depistarea nivelului de hormoni sau descoperirea eventualelor tumori sau a unui număr crescut de leucocite care pot genera probleme intestinale, se fac pe baza analizelor de laborator.
Studiile imagistice ajută medicul în obţinerea informaţiilor legate de problemele intraabdominale. Acestea se impun în cazul pacienţilor care manifestă dureri abdominale acute, febră foarte mare sau leucocitoză.
Clisma cu substanţă de contrast se efectuează pentru depistarea unui volvulus sau a stricturii colonice. Soluţia pe bază de bariu administrată prin intermediul unei clisme, indică zonele cu probleme.
Colonoscopia este tipul de investigaţie care poate ajuta la vizualizarea în timp real a posibilelor leziuni existente şi la prelevarea probelor pentru biopsie. Examinarea colonului se face printr-un aparat tubular numit endoscop.
Defecografia se impune în cazul în care pacientul este suspectat că ar prezenta o obstrucţie la nivelul canalului anal.

CONTINUARE – Diagnosticarea constipaţiei

Pages: 1 2 3 4 5

Ai ceva de adăugat?...

*