Diagnosticarea constipaţiei

Costipaţia nu este o afecţiune, ci este analizată prin prisma simptomelor, care au ca punct de pornire un tranzit intestinal lent şi problemele de la nivelul intestinelor, concretizate prin dificultatea de eliminare a scunului şi printr-o frecvenţă redusă.

Diagnosticare

Picture 1 of 5

Tipuri de constipaţie
Constipaţia este de mai multe tipruri, în funcţie de cauzele care o generează. Astfel, există constipaţia întâmplătoare, care se instalează atunci când obiceiurile zilnice, dieta sau locul sunt schimbate. Simptomele vor dispărea imediat ce activităţile şi obiceiurile normale se reiau, fără a se urma un tratament.
Un alt tip de constipaţie este cea simptomatică, şi se manifestă prin balonare, dureri abdominale, rărirea scaunelor şi consistenţa moale a acestora. Este constipaţia ale cărei simptome apar pe parcursul altor afecţiuni. Nu se impune un tratament medicamentos, decât dacă episodul tinde să se extindă foarte mult şi dacă creează disconfort şi neplăceri. Simptomele dispar odată cu vindecare afecţiunii care le-a generat.
Al trelea tip de constipaţie este cea cronică, care se instalează atunci când evacuarea intestinului se face cu o frecvenţă foarte scăzută şi consistenţa scaunului este redusă. Acest tip de constipaţie este însoţit de dureri de cap, balonare, insomnie, oboseală şi un gust neplăcut resimţit în cavitatea bucală.

CONTINUARE – Diagnosticarea constipaţiei

Pages: 1 2 3 4 5

Ai ceva de adăugat?...

*